Jos haluat olla ekologinen myös puutavaran kanssa, osta lähipuuta. Sahayrittäjät ry., johon mekin kuulumme, on kehittänyt ja tuotteistanut Lähipuu -tuotemerkin markkinoille.

Lähipuu tarjoaa ekologisen, kotimaisen sekä paikallisesti kestävän ratkaisun myös ympäristörakentamisen tarpeisiin. Saariston tiheä puumateriaali sekä Lähipuun 100% kotimainen arvonlisäys ovat vaihtoehtona mm. Venäjältä kuljetettavalle Siperian lehtikuuselle, kun etsit esim. terassi- tai laiturimateriaalia.

Löydät meiltä valmiina esim. jämerää Lähipuu -lankkua 33*145mm -kokoisena hintaan 2,80€/m. Esimerkkinä Heikinkarin Ranthuoneen terassi, joka rakennettiin lähipuusta nyt keväällä 2018. Eikä ne hampurilaisetkaan huonoja olleet 🙂

 

Lähipuun tarina

Lähipuu -yhteisömerkin tarina alkoi runsas vuosi sitten kun Suomen Sahayrittäjät (jäsenmäärä n. 300) lähtivät etsimään omaa tilaansa nykymarkkinoilta.

Hanketyössä olivat mukana Sahayrittäjät ry:n lisäksi, Metsäkeskus sekä LUKE, jossa on parhaillaan valmisteilla myös Lähipuu -yhteisömerkille oma ympäristöseloste (EPD).

Paikallisen toimintamallinsa ansiosta piensahat muodostavan ekologisen, sosiaalisen ja hyvän vaihtoehdon tuontipuulle. Osta läheltä, tue naapurin yrittäjää. Se raha menee aina paikallisen kiertotalouden sekä yrittäjäperheiden ruokkimiseen.

Close
Go top