Jos haluat olla ekologinen myös puutavaran kanssa, osta lähipuuta. Suomen sahayrittäjät Ry., johon mekin kuulumme, on kehittänyt ja tuotteistanut Lähipuu -tuotemerkin markkinoille. Vuoden 2019 alussa Lähipuulle luovutettiin ensimmäisenä saha-alan toimijana tuotteen hiilijalanjäljen osoittama ympäristöseloste (EPD)

  • LÄHIPUU® on vastuullisen kuluttajan arvovalinta
  • LÄHIPUU® on merkki ympäristön puolesta
  • LÄHIPUU® tuotteet ovat sertifioidusta suomalaisesta metsästä
  • LÄHIPUU® merkki kertoo pienestä hiilijalanjäljestä
  • LÄHIPUU® on 100 % suomalaista työtä
  • Lue lisää Suomen sahayrittäjät Ry sivuilta: LÄHIPUU®
 
LÄHIPUU® tarjoaa ekologisen, kotimaisen sekä paikallisesti kestävän ratkaisun myös ympäristörakentamisen tarpeisiin. Saariston tiheä puumateriaali sekä Lähipuun 100% kotimainen arvonlisäys ovat vaihtoehtona mm. Venäjältä kuljetettavalle Siperian lehtikuuselle, kun etsit esim. terassi- tai laituri- tai muuta rakennusmateriaalia.Kotimaisen sekä paikallisen Lähipuu® tuotteen hiilijalanjälki on tutkitusti markkinoiden pienin, testaa laskuriamme alla ja näet miltä sinun jälkesi näyttää.

 

Lähipuun tarina

Lähipuu -yhteisömerkin tarina alkoi muutama vuosi sitten kun Suomen Sahayrittäjät (jäsenmäärä n. 300) lähtivät etsimään omaa tilaansa nykymarkkinoilta. Hanketyössä olivat mukana Sahayrittäjät ry:n lisäksi, Metsäkeskus sekä LUKE, jossa tutkittiin Lähipuun kokonaisvaikutuksia myös EPD ympäristöselosteen kautta.

Paikallisen toimintamallinsa ansiosta piensahat muodostavan ekologisen, sosiaalisen ja hyvän vaihtoehdon tuontipuulle. Osta läheltä, tue naapurin yrittäjää. Se raha jää parhaiten paikallisen kiertotalouden sekä yrittäjäperheiden ruokkimiseen.

Löydät meiltä valmiina esim. jämerää Lähipuu -lankkua 33*145mm -kokoisena hintaan 2,80€/m. Esimerkkinä Heikinkarin Ranthuoneen terassi, joka rakennettiin lähipuusta keväällä 2018. Eikä ne hampurilaisetkaan huonoja olleet 🙂

Close
Go top