Lehtikuusi on nyt erittäin suosittu materiaali mm. terassirakentamiseen, varsinkin sen Siperian -alkuosainen versio. Se on ns. klassinen valinta, joka on helppohoitoinen – sille ei nimittäin tarvitse tehdä mitään. Lisäksi se on ekologiselle ihmiselle paras puu.

Puu on kovaa, kestää kulutusta ja toisin kuin nykyiset ”keinotekoiset” terassimateriaalit, se on täysin ympäristöystävällinen luonnontuote. Voidaankin puhua luonnon kestopuusta. Aurinko jälkikäsittelee lehtikuusen puolestasi upean harmaaksi – ilman mitään lisäaineita ja öljyjä.

Kasvitauteja ja -tuholaisia vastaankin lehtikuusi on kestävä laji. Se sietääkin hienosti Suomen olosuhteita, jopa Lapissa asti.

Lehikuusi sisältää luonnon omia suoja-aineita ja sen solurakenne on poikkeuksellinen verrattuna esim. mäntyyn. Siperianlehtikuusen sisältämien uuteaineiden määrä ja laatu tekevät siitä luontaisesti lahonkestävää. Lisäksi se kestää hyvin kosteuden ja kuivuuden vaihteluja. Nämä ominaisuudet tukevat lehtikuusen käyttöä erityisesti ulkotiloissa, ulkoverhoilussa sekä esimerkiksi terasseissa, puutarhakalusteissa ja laitureissa. Väriltään lehtikuusi on ruskea tai punaruskea, ei kellertävä kuten kuusi tai koivu.

Upea ominaisuus on myös lehtikuusen korkea syttymispiste. Se onkin paloturvallinen puurakennusmateriaali. Nämä ominaisuudet tekevät lehtikuusesta erittäin kestävän ja pitkäikäisen.

Siperianlehtikuusi Larjamalta

Meiltä saat lehtikuusta eri kokoisena, erikoishöylättynä tai määrämittaan sahattuna. Toimitamme puupaketin huolellisesti pakattuna haluamaasi osoitteeseen tai voit hakea kuorman meiltä.

Varastokoot höylättynä:

  • 28×120 SHP terassilauta – 3,30 €/m
  • 28×145 SHP terassilauta – 3,80 €/m
  • 40x30x20 SHP vinorima – 2,30 €/m

Varastokoot sahatavarana:

32×125 ja 32×150 sekä 50×200.

Tervetuloa puunkäsittelyn ammattilaiselle Taivassaloon. Kysy tarjous tästä!

Close
Go top